All about drawing

A blog post from August 29, 2011 ·

In het sluitingsweekend van de succestentoonstelling “All about Drawing”, hield het Stedelijk Museum Schiedam een gelijknamig symposium. Aanleiding hiervoor was de recensie die Volkskrant criticus Rutger Pontzen schreef over de tentoonstelling, getiteld “Eindelijk autonoom

De tentoonstelling bestreek Nederlandse tekenkunst van de afgelopen vijftig jaar. Conclusie van Pontzen: tekenkunst is van ondergeschoven kindje een autonome kunstvorm geworden. Tekeningen stonden traditioneel gezien in dienst van andere kunstvormen, zoals schilderkunst of architectuur. Dit is tegenwoordig anders en heeft een tweeledige oorzaak. Niet alleen ziet het puliek tekenkunst als een steeds volwaardiger kunstvorm, ook steeds meer kunstenaars maken de bewuste keuze om zich op het tekenen te richten.

Over het symposium en de tentoonstelling schreef ik een artikel voor Geschiedenis.nl. Lees het hier!

Afbeeldingen:
(l) Lucebert, Zonder Titel, 1989, Foto Tom Haartsen

(r) Arjen Janssen, Zonder Titel, 2010, Foto Ivo Wennekes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s