Parijs 1900-1960

A blog post from July 28, 2011 ·

Komende oktober opent in het Gemeentemuseum in Den Haag de tentoonstelling Parijs. Stad van de Moderne Kunst 1900-1960. Voor de catalogus van deze tentoonstelling schreef ik een artikel, over Nederlandse kunstenaars in Parijs tijdens deze periode. De kunstuitingen lopen uiteen van de societyportretten van Kees van Dongen tot de primitieve en instinctieve werken van Karel Appel. Een spannende, enerverende periode dus, die centraal komt te staan in deze nieuwe tentoonstelling in Den Haag.

Voor de tentoonstelling worden 40 hoogtepunten uit de collectie van het Parijse museum Centre Pompidou geleend. Deze werken worden zelden uitgeleend, maar vormen een wederdienst voor de bruikleen die het Gemeentemuseum eerder dit jaar gaf aan het Centre Pompidou voor hun tentoonstelling over Mondriaan en De Stijl.

Voor meer informatie op de website van het Gemeentemuseum, klik hier.

Hoofd Tentoonstellingen Franz Kaiser van het Gemeentemuseum gaf over dit mooie project een interview aan de NOS. Luister hier.

 

De tentoonstelling opent 15 oktober 2011, de tentoonstellingscatalogus verschijnt dan ook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s