Mondrian au Louvre

A blog post from January 17, 2012 ·


De Frans-Nederlandse co-productie Dans l’Atelier de Mondrian wordt vertoond in het Louvre in Parijs. Deze film werd in oktober 2011 uitgezonden op Nederlandse televisie onder de titel In het Atelier van Mondriaan.

De film belicht Mondriaan zijn artistieke ontwikkeling in zijn atelier in Parijs. Van 1919-1938 verblijft Mondriaan in Parijs en ontwikkelt hier zijn kenmerkende stijl. In verschil met eerdere films, maakt deze gebruik van reenactments, een acteur die de rol van Mondriaan op zich neemt. Zo krijgt de kijker een heel goed beeld van hoe de kunstenaar in zijn atelier woonde, hoe hij er werkte en er inspiratie in opdeed. Zijn atelier vormde zich om hem heen als een schilderij in drie dimensies.

De screening in het Louvre is op 28 januari 2012. De Nederlandse versie wordt waarschijnlijk in 2012 op DVD uitgebracht.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s