PROJECT: Performance Égalité op Museumplein (NL)

Op 27 februari brengt Stichting ArtWorlds de prachtige performance Égalité, van kunstenaar Elena Kovylina naar Amsterdam. Een menselijke horizon zal op het Museumplein verschijnen: een ultieme verbeelding van gelijkheid in diversiteit.

image_3

 

Wil je meedoen en onderdeel zijn van deze performance?
Stuur een email naar galerie@zomerexpo.nl , met je naam, leeftijd, lengte, beroep en woonplaats.
Dan kunnen we je meer info sturen en aanmelden!

image_petersburg

Met Égalité wil Kovylina ( Moskou, 1971) de aandacht vestigen op de paradoxale en schier onmogelijke relatie tussen gelijkheid en vrijheid. Door het gebruik van in hoogte variërende voetenbankjes vormen de deelnemers in al hun verscheidenheid een rechtlijnige horizon. Midden op het drukke Museumplein creëren we zo gezamenlijk een baken van rust, waarin stil wordt gestaan bij elkaars verschillen. De performance maakt zichtbaar dat niet iedereen in eenzelfde hokje past, maar juist in alle verscheidenheid de gelijkwaardigheid is te vinden.

Het kunstwerk is een metafoor voor een streven naar gelijkwaardigheid, in lijn met het streven van Stichting ArtWorlds met het organiseren van de jaarlijkse ZomerExpo. Hierbij worden ingezonden kunstwerken anoniem beoordeeld en geselecteerd.

KOVYLINA2

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s