TV: Cultuurtips bij Tijd voor MAX

On February 26 I got to talk again at the Dutch TV program “Tijd voor MAX” about the cultural highlights for the weekend.

————————————————————————

Op 26 februari mocht ik weer bij het TV programma Tijd voor MAX iets vertellen over de culturele highlights voor het weekend.

foto_01_edit

Dit keer vertelde ik over:

De film Knielen op een Bed Violen. Na verkoop van meer dan 700.000 exemplaren, ging afgelopen week de filmversie van Jan Siebelink’s boek in premiere. Met in de hoofdrollen Barry Atsma en Noortje Herlaar. De film moet in de eerste helft wat op gang komen, maar in de tweede helft wordt het een ontroerend verhaal over onvoorwaardelijke liefde tussen twee mensen die elkaar niet altijd even goed begrijpen.

Ook ging deze week de toneelversie van de populaire Franse film Intouchables in premiere. Naast het hartverwarmende verhaal over de verlamde zakenman Philippe en zijn ex-gedetineerde verzorger Driss, is het stuk vooral interessant omdat de vertolking van de rol van Philippe op toneel een enorme uitdaging is. Huub Stapel, die deze uitdaging op zich neemt, is gedurende het hele stuk volledig aangewezen op zijn gelaatstrekken.

Tot slot: de animatiefilm Anomalisa  Deze zondag een kanshebber voor een Oscar in de categorie Beste Animatiefilm, en deze week in premiere gegaan in de Nederlandse bioscopen. Anomalisa gaat over een man van middelbare leeftijd, die totaal bevangen is door de sleur van alledag. Die sleur is prachtig verbeeldt doordat iedereen in Michael’s omgeving een soortgelijke lage stem heeft, zowel de mannen als vrouwen en kinderen. Tijdens een bezoek aan conferentie ontmoet hij een vrouw, Lisa, de enige die een sprankelende vrolijke stem heeft. Door deze kennismaking en ervaring begint Michael, hoe kortstondig ook, zijn leven in een nieuw daglicht te zien. Een bijzonder menselijke animatiefilm.

Zie het Tijd voor MAX fragment hier terug, vanaf ongeveer 2.30!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s