TV: Cultuur bij Tijd voor MAX

On March 25 I contributed to the Dutch TV talkshow Tijd voor MAX and got to talk about some of the cultural highlights for the weekend.

————————————————————————

Op 25 maart schoof ik aan bij het TV programma Tijd voor MAX  om iets te vertellen over culturele highlights voor het weekend.

edit_cruyff

Dit keer vertelde ik over:

De aandacht die het Amsterdam Museum besteedt aan het overlijden van Johan Cruyff. In 2012-2013 vond daar de tentoonstelling Johan & Ik plaats, waarvoor mensen verhalen over hun ontmoeting met Cruyff konden delen. Daarnaast is sinds vrijdagochtend een condoleanceregister in de Schuttersgalerij van het museum te vinden, waar mensen hun medeleven aan de nabestaanden kunnen betuigen.

In Den Haag vindt dit weekend aan het Lange Voorhout een grote paasmarkt plaats, met wel 100 stands vol creatieve en artistieke objecten. Als bonus kun je op Paasmaandag een ritje maken in historische trams en bussen, ingezet door het Haags Openbaar Vervoermuseum.

Sinds afgelopen donderdag draait de film De Helleveeg in de bioscopen, naar de gelijknamige roman van A. F. Th. van der Heijden uit 2013. Een Brabantse familiegeschiedenis, verteld door de ogen van het zwarte schaap van de familie Tiny en haar twaalf-jaar jongere neefje Albert. Langzaam maar zeker kom je achter het geheim dat sterk op de familieverhoudingen drukt. Integer in beeld gebracht, veel zwarte humor, en een prachtig tijdsbeeld van de jaren 1950-80.

Op 23 april is het 400 jaar geleden dat William Shakespeare overleed. De Bibliotheek in Schiedam organiseert samen met het nieuwe stadsgezelschap De Stokerij een collegereeks over verschillende toneelstukken van Shakespeare. Ieder college wordt gegeven door acteur die ervaring heeft met het spelen van Shakespeare, en vragen van het publiek worden beantwoord door middel van filmpjes, anekdotes en korte scenes. Het eerste college vindt 30 maart plaats, wordt gegeven door Loek Peters en gaat over het stuk Het Temmen van de Feeks.

25-03-05 copy

1 comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s