Bible Mary Magdalene Sacrality Visual Art

SG talkshow over beeldvorming

Op 8 maart 2021, internationale vrouwendag, organiseerde Studium Generale van de Universiteit Utrecht een talkshow over gender, boeken en beeldvorming. Samen met dr. Saskia Pieterse en Louise Autar, mocht ik te gast zijn bij deze talkshow om over de beeldvorming rondom Maria Magdalena te vertellen.

Het was ontzettend leuk om te merken hoe we vanuit onze verschillende expertises (literatuur, media, kunstgeschiedenis) heel goed bij elkaar konden aansluiten – en bleek des te meer maar weer eens de actuele relevantie van Maria Magdalena. Ook was het bijzonder leuk om alvast een voorschot te kunnen nemen op de tentoonstelling die op 25 juni zal openen in Museum Catharijneconvent.

De talkshow is terug te kijken via het YouTube kanaal van Studium Generale UU.

Kunstwerken op de afbeeldingen: Matthew Stone, FKA twigs’ album Magdalene (2019), Egbert Modderman, Miskend (2020), details uit Maria Magdalena Missaal, Brugge (ca. 1475) uit collectie dhr. van Heek, Kasteel Huis Bergh, ‘s-Heerenberg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: