Museums & Exhibitions Visual Art

Symposium “Kunst en religie nu”

Welke plek heeft religie en spiritualiteit in moderne en hedendaagse kunst? In 2021 kreeg Museum Catharijneconvent een conservatorenstipendium toegekend van het Prins Bernhard Cultuurfonds om dit te onderzoeken. Hiermee werd ik gedeeltelijk vrijgesteld van mijn taken, die vaardig werden overgenomen door een tijdelijke junior conservator. Zo kon ik onderzoek doen naar moderne en hedendaagse kunst met religieuze thematiek in de Collectie Nederland, met bijzondere dank aan Museum Krona, Bonnefanten, Stedelijk Museum, Centraal Museum en Kunstmuseum Den Haag. Kennis over de Collectie Nederland is van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van de moderne en hedendaagse kunstcollectie in ons museum.

Het onderzoek is inmiddels afgerond en biedt veel mooie en verrassende inzichten. Ik zal de resultaten delen tijdens mijn lezing op het symposium ‘Kunst en Religie Nu’, op vrijdagmiddag 20 oktober in Museum Catharijneconvent. Ook mijn collega-conservator Rozanne de Bruijne, Wouter Prins (Museum Krona), Joost de Wal (expert kerk en kunst) en Renske Cohen-Tervaert (conservator Kröller Müller Museum) zullen dan spreken. Het belooft een fantastisch interessante middag te worden! Deelname is gratis, graag wel even aanmelden.

Zie de website van het symposium voor meer informatie en aanmelding!

afbeeldingen (details): * Mariette Lydis * Jan Sluijters * Helen Verhoeven * Kasper Bosmans * Genia van der Grinten-Lücker (Collectie Museum Catharijneconvent, Utrecht)

Leave a comment