Bible Media Projects Visual Art

Scheppingsdrift Seizoen 3

We zijn alweer bijna aan het einde van het derde seizoen van podcast Scheppingsdrift (NPO Radio 4/ EO), dus hoog tijd voor een post hierover. Dit seizoen komt onder andere mijn lang gekoesterde wens in vervulling om een aflevering over ongelovige Thomas te maken. Het is een van mijn favoriete motieven in de kunstgeschiedenis. En het was fantastisch om het ook vanuit de literatuur (poëzie in dit geval), film en muziek (wat nog best een opgave was) geduid te horen worden.

Andere afleveringen gaan ondermeer over de erotische liefdespoëzie van Hooglied, het epische vlucht- en bevrijdingsverhaal Exodus en het enige bijbelverhaal dat door de Bechdeltest komt: Ruth. Er werd speciaal door Arnon Grunberg een nieuw verhaal over Paulus geschreven en het seizoen komt tot besluit met een het slotstuk van de bijbel, het wervelende en raadselachtige boek Openbaring.

De afleveringen van dit seizoen zijn wederom op je favoriete podcast platform (spotify, apple podcasts etc.) te beluisteren of via de websites van de EO en NPO Radio 4. Nieuw dit seizoen is dat de afleveringen worden voorzien van een nieuwe illustratie door Jedi Noordegraaf en iedere keer worden afgesloten met fonkelnieuwe gedichten van Anne Broeksma. Deze kunstuitingen zijn eveneens op de websites te vinden. En, de afleveringen van de eerste twee seizoenen zijn ook nog steeds te beluisteren. Veel genoegen!

Afb. homepage + hierboven: Michael Landy, Giovanni Antonio Galli, Ron Mueck.
Afb. hierboven: Philip Hermogenes Calderon, Jan Victors, Scheppingsdrift logo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: